Detaljene og de eksakte biologiske mekanismene rundt krom er ikke fullt forstått, men man vet at krom fungere som et hjelpestoff for hormonet insulin. Trolig fungerer krom som en kofaktor som hjelper til med transport av sukker over cellemembranene, slik at insulin får sin fulle effekt ved å regulere blodsukkeret. Via sin effekt på insulinaktivitet, er krom også viktig for metabolisme av karbohydrater, fett og protein.
Fra kostholdet får vi krom fra fisk, fullkornsprodukter, nøtter, belgfrukter, krydder og prosessert kjøtt. Matvarer som har høyt sukkernivå, som for eksempel brus, er ikke bare lave i krom, men de fremmer også kromtap. Kun 0,4-2,5% av krom fra kostholdet tas opp i kroppen. Mesteparten av dette mineralet skilles ut igjen via urinen, og mindre mengder forsvinner også via svette og gallenedbrytning.
Krommangel er svært sjeldent. Det er manglende studier over krominntak i Norden, men estimert inntak er mellom 20-160 µg per dag. Det er ikke gitt anbefalinger på daglig inntak av krom på grunn av manglende dokumentasjon.