Riboflavin er et vannløselig vitamin og er også kjent som vitamin B2. Riboflavin er et viktig koenzym i elektrontransportkjeden, som er den biokjemiske prosessen der kroppens celler produserer energi. Riboflavin deltar også i metabolismen av både karbohydrater, fett og proteiner. Vi har også bruk for riboflavin til å ta vare på slimhinner, hud, øyne og nervesystemet.
Dette er hva Riboflavin gjør for kroppen:
- Bidrar til normal energimetabolisme
- Bidrar til normal funksjon av nervesystemet
- Bidrar til å opprettholde normale slimhinner
- Bidrar til å opprettholde røde blodceller
- Bidrar til å opprettholde normal hud
- Bidrar til å opprettholde normalt syn
- Beskytter cellene mot oksidativt stress
- Reduserer tretthet og utmattelse
Riboflavin inngår i alle levende celler, og finnes dermed i de fleste matvarer, men i beskjedne mengder. Gjær og lever har de høyeste mengdene, men ettersom kostholdet består lite av disse matvarene utgjør det svært liten andel av vårt totale riboflavininntak. Mangel på riboflavin er svært sjeldent.